vineri, 26 octombrie 2007

La un pahar de vin si-o tigara...

Ma gandeam asa...azi...la conditia unui "adolescent" de 17 ani...si implicit si la mine...la toate "grijile" noastre si ptc ne stresam noi in fiekre zi...si ma refer la cei mai multi dintre noi...ptc snt unii care chiar au real problems to worry about...
Un subiect des intalnit intr-o discutie (intre prietenii mei in general) este "ce vreau sa fac in viata?". Eh, nu o sa ma apuc sa fac statistici si sa zic ala zice asa, ala asa..etc...o sa va spun ce vreau eu sa fac cu viata mea.(vazuta din punctul de vedere al zilei de azi)
Pey pt inceput, ceea ce vor majoritatea, este sa calatoresc...si vreau pt inceput sa epuizez peisajele turistice oferite de Romania, cele mai importante bien sur...sau poate un pic mai mult;)). Apoi, o sa sune aiurea si o sa radeti, but i really want to make a difference. In this country, maybe in this world. De aia m-am si inscris la "Salvati copiii". Desi nu vreau copii, si nici nu prea ii agreez pe aia mici, ma gandesc k viitorul unei lumi ei sunt.Si dk as putea sa ma implic in viata copiilor strazii de ecsemplu si sa incerc sa ii fac sa inteleaga ca pot realiza ceva in viata si fara mijloace ilegale sau cercetorie, k si ei isi pot fructifica valorile si k pot si ei contribui la "o lume mai buna", m-as simti ecstraordinar. Chiar as vrea sa fac ceva pt tara in care traiesc. Ingrid ma intreba : "Tu vrei sa faci ceva pt Romania, dar Romania ce face pt tine?". Pey in primul rand, eu as vrea sa fac ceva petru teritoriu in sine, apoi pentru locuitorii ei. Dk toti gandim asa, eu zic k asta contribuie si mai mult la ... distrugerea ei. Si dk poti sa convingi si sa educi makr un om, kre sa dea cuvantul mai departe and so on, eu zic k e ceva. Deasemenea, as vrea sa ma perfectionez in vorbirea limbilor straine si sa am o cultura generala bogata.Si sa intru in politica:>.
I don`t want a house at the country, and lots of kids and:-@. But i do want a man who has to be as crazy as i am, and active who will accompany me around the world...
Si de aici mi-a venit alta idee...conceptele de fericire si libertate snt diferite pentru fiekre din noi. Dar consider k fiekre ar trebui sa lupte sa atinga acel ideal de fericire pentru el, chiar dk el se schimba din 2 in 2 ani...sau in fiekre zi.
Libertatea...ma gandesc k nu ecsista pentru nimeni in ziua de azi libertate absoluta...din punctul meu de vedere, pentru ca ideile de libertate difera de la om la om. In general ne bucuram de o doza de libertate la fiekre sfarsit de saptamana, sau dupa in pauze, dupa ore etc...in poinia mea, de aici rezulta k libertatea este conditionata de faptul k esti obligat sa faci ceva. Te consideri liber de scoala dupa ce ai iesit din liceu, liber de meditatii dupa ce ai plekt de la prof(a) etc..
Dk ar fi toata ziua vaknta, ar fi acelasi lucru, am fi conditionati de intalniri de care nu avem chef, de parinti, de obligatii familiale etc...
Conceputul de libertate depinde si de educatie.Unii se simt constransi de faptul k la 11pm tre sa fie aksa, altii se simt liberi dk ies 2 ore din casa.
Cateodata avem impresia k sntem liberi sa luam o decizie dar de cele mai multe ori ne inselam. Primim influente fara sa vrem.
As vrea sa inchei cu ideea k oricum, la 17 ani. lucrurile astea conteaza prea putin. Si consider k la varsta asta snt permise cele mai multe nebunii[fara consecinte majore gen sex neprotejat;)]. De la a fugi de controlori (gabi) pana la a face revelionul la mare, chiar dk e frig(aleeecs).oh, and my advice, take a good look around!And apreciate your true friends;) Enjoy!:X